top of page

Prof. Dr. Yaşar Uysal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü, İktisat Politikası Anabilim Dalı Öğretim Üyesi,

Ulusal Tarım Gıda Birliği YK Başkan Yardımcısı

Ulusal Tarım Gıda Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Y.Uysal, DEÜ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü, İktisat Politikası Anabilim dalında öğretim üyesidir. İktisat Bölüm Başkanı olarak ve üniversitenin Senato Üyesi olarak geçmiş yıllarda görev alan Y.Uysal, İzmir Ticaret Borsasında İktisat Müşaviri ve AR-GE Birimi Müdürü görevlerinde bulunmuştur; Ege Giyim Sanayicileri Derneğinde, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinde, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde, Ekonomi Danışmanlığını yapmıştır. Ulusal Pamuk Konseyinin Genel Sekreterliğini yürütmüştür. Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesi ve halkın bilinçlendirilmesi amacıyla AB Komisyonu Türkiye Temsilciliği tarafından oluşturulan “AB Takımında'' yer almaktadır. Hazırladığı birçok çalışma için çeşitli ödüller alan Yaşar Uysal, bireysel ve ortak olarak 13 kitap, 36 makale yayınlamış, 42 bildiri sunmuş ve 300’ü aşkın konferans ve seminer vermiştir, birçok öğrenci ve akademisyen yetiştirmiştir. ''İnsan herşeyin ölçüsüdür’’ anlayışıyla, yaşamın içinden, insan odaklı yazı,yorum ve değerlendirmeleriyle Gazete Durumda okuyucularıyla buluşmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Eğitim ve Gelişim Yönetiminde Yeni Bir Yaklaşım: Paradigma Değişimlerini İnsan Kaynağına Ulaştırılmak

 

İklim değişimi, savaşlar, göçler, pandemi, ekonomik ve ekolojik kriz, nüfus artışı... Bunlar ve eklenebilecek daha birçok problem insanlığın önünde. Tüm bu sorunları, yer küremizin karşı karşıya kaldığı fırtınanın bileşenleri olarak sıralayabiliriz. Böylesi bir ortamda paradigma değişikliğine olan ihtiyaç, suyun ve tarım gıda sisteminin sürdürülebilirliği hayati bir mesele olarak karşımıza çıkıyor. Ancak paradigma ve sürdürülebilirlikten herkesin anladığının da farklılaşabildiğini ve çoğu zaman bu kavramların odak olmaktan çıktığını görüyoruz.

 

Bunu bir sorunsal haline getirerek, konuyu çok boyutlu, çok disiplinli, çok taraflı ve bütünsel olarak ele almanın zorunluluğu konusunda ortaklaşan paydaşların bir araya gelmesiyle oluşan ve dernekleşen Ulusal Tarım Gıda Birliği (UTGB), çalışmalarını bu perspektifte yürütmeye devam ediyor.

 

UTGB, TEGEP Zirvesinde de bu perspektitle, yaşamın sürdürülebilirliği yönelik bakış açısnın, derinleşmesini amaçlıyor; Çağın dinamiklerinin ve pandeminin etkisiyle yaşam ve ticaret hayatında olan değişimlere ait iklim krizi ve ekonomi odağında bilimsel bilgiler sunmayı ve sektör çalışanlarına yeni bir yaklaşım kazandırmayı hedefliyor.

Yaşar Uysal.jpg
bottom of page